Observatori R.U.A. Realitat Urbana Augmentada: Workshop de Cartografia Sonora // Lilian Amaral / Josep Cerdà

[1] El Taller R.U.A. – Realitat Urbana Augmentada és un detonant i dispositiu alhora, destinat a la cartografia als territoris urbans ocupats per les pràctiques artístiques que funcionen en la convergència entre l’art, la ciència i la tecnologia. El procés de disseny desenvolupa tàctiques que es tradueixen en el treball col·laboratiu i obert entre investigadors i artistes que treballen en diferents tècniques, territoris i països.
[2] La finalitat del Workshop es la investigació de les transformacions urbanes mitjançant sistemes de cartografia social. La cartografia artística, és una representació de la realitat que treballa amb el moviment i el canvi.  La  cartografia artística representa fluxos visibles i invisibles, és un mapa d'experimentació i interpretació de la realitat quotidiana que operen simultàniament en una esfera global i local en el mateix temps. L'estudi es centra en els llocs en zones de tensió i conflicte, on s'han produït canvis bruscs de transformació urbana, moviments migratoris, zones de fricció o articulació entre cultures. La informació reflectida és multicapa i marca una trama de múltiples relacions ocultes que configuren la realitat social.
El projecte es desenvolupa des d'una filosofia col·laborativa, mitjançant un treball directe en el lloc i amb una participació de les persones que habiten aquest entorn. Els  resultats seran una plataforma de producció artística d'intercanvi de coneixement territorial local, amb la finalitat de donar respostes globals. Aquest Workshops s’està portant a terme paral·lelament a Sao Paulo y Barcelona, amb trobades periòdiques obertes a investigadors, artistes i públic interessat s’integren els coneixements teòrics i les pràctiques artístiques amb l’objectiu de construir processos oberts sobre les diferents realitats territorials i culturals.
[3] Continguts
// Perspectives creuades: cos/espai personal i cos/espai col·lectiu mitjan accions visuals i performatives, així com amb el registre del paisatge sonor // Cartografia digital afectiva : ubicació de la mobilitat, localització de la interactivitat, narrativa artística urbana // Encreuaments poètics: participació i col·laboració d’artistes, investigadors, locals i internacionals, que composen un context intercultural afectiu // La ciutat com a text i la ciutat com a partitura: Derives artístiques i derives sonore // Territoris mentals i marques al territori: Mapes emocionals i de records, percepcions i vivències // Mapificació i cartografia social: Recorreguts, límits i capes en la construcció sonora urbana // Procès de l’obra amb un disseny col·lectiu desenvolupant un projecte col·laboratiu de composició urbana.
Organitza:
Departament d’Escultura de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.
BR :: AC (Art i Ciència Implicacions i Aplicacion // GIIP. Grup Internacional e interinstitucional d’Investigació i Convergència entre l’Art, la Ciència i la Tecnologia. Línia d’Investigació Arte e MediaCity UNESP // C.C. Convent de Sant Agustí
Dates, horari i lloc de realització:Del dilluns 22 al divendres 26 d’Octubre / Horari: de 16 a 20h
Lloc de realització: C.C. Convent de Sant Agustí / C. Comerç, 36 - 932 565 000
+INFO  
http://ruabcn.wordpress.com/
http://soundcloud.com/ruabcn
http://www.conventagusti.com/?p=1144
http://issuu.com/conventagusti/docs/rua