Gravació de les vibracions del Pont d'Amposta . Projecte de gravació del Paisatge Sonor de les Terres de l'Ebre. Laboratori d'Art SonorUB / AGAUR / Museu del Montsià

L’any 2010, el Laboratori d’Art Sonor de la Universitat de Barcelona va realitzar la gravació del Paisatge Sonor de les Terres de l’Ebre, aquest projecte subvencionat per l’AGAUR de la Generalitat de Catalunya es va portar a terme conjuntament amb el Museu del Montsià. El treball de camp de gravació l’ha realitzat en Vicent Matamoros i la postproducció i muntatge d’àudio es de Martí Ruiz, ambdós del Laboratori d’Art Sonor de la Facultat de Belles Arts de la UB.

Aquest treball i l’arxiu sonor realitzat està dipositat en el Museu del Montsià on es realitzarà una presentació museogràfica sonora per mostrar la riquesa dels ambients sonors de les Terres de l’Ebre. Com a mostra d’aquest treball, presentem la gravació de les vibracions del pont d'Amposta realitzades amb micròfons de contacte. El pont penjat d’Amposta, de 1915, te la característica de ser el segon pont penjat del mon que es va construir amb formigó armat, el primer va ser el de Brooklin de Nova York.


Vibració Pont d'Amposta Laboratori d'Art Sonor Matamoros Ruids by josepcerda