“INSTRUMENTS BASCHET: Escultures Sonores” Museu de la Música de Barcelona, del 30 de març fins el 19 de desembre de 2011

El Taller d’Escultura Sonora François Baschet ha col·laborat amb el Museu de la Música de Barcelona en l’organització de l’exposició: “INSTRUMENTS BASCHET: Escultures Sonores” que  es podrà visitar del 30 de març fins el 19 de desembre de 2011. En aquesta exposició es mostraran les principals escultures originals dels germans Baschet, i també les que hem construït aquets darrers mesos en el nostre Laboratori d’Escultura Sonora. La INAUGURACIÓ serà el dimecres 30 de març a les 19 h. on els membres del Taller faran una audició-concert amb escultures Baschet. El Museu de la Música està ubicat al costat de l’Auditori, c. Lepant,150 de Barcelona.
François i Bernard Baschet, són reconeguts internacionalment per ser els precursors de l'escultura sonora, amb una llarga trajectòria de recerca en acústica aplicada des dels anys cinquanta del segle XX. Han realitzat exposicions i gires de concerts arreu del món, als grans museus i centres d'art contemporani, com ara el MOMA, Guggenheim, Barbican Centre, Museu d'arts Aplicades de París, l'Exposició Internacional d'Osaka de 1970, entre d'altres.
El Departament d’Escultura de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona va crear l’any 2010 el Taller d’Escultura Sonora François Baschet amb l’objectiu de revaloritzar i difondre els treballs acústics dels germans Baschet dins de l’àmbit de l’art sonor. Aquest Taller, te la finalitat de continuar amb la recerca acústica aplicada a l’art, experimentar amb noves formes d’escultura sonora i posar-los al dia, dins dels plantejaments de l’art sonor actual. Aquest Taller depèn del Laboratori d’Art Sonor i del grup de recerca BR: :AC.